Mladi Litvanci na vrhu Evrope

Eurobasket 2010

Mladi Litvanci na vrhu Evrope

Završeno je Evropsko prvenstvo za košarkaše do 18 godina u Litvaniji, koje je osvojila domaća selekcija. Mladi Litvanci su tokom cijelog turnira bili najbolji, što pokazuje i osvojena titula bez poraza.

U velikom finalu, pred 12.000 fanatičnih navijača u Vilniusu, Litvanci su pregazili najveće rivale Ruse sa ubjedljivih 90:61.

Generacija koja je prije dvije godine bila zlatna ponovila je uspjeh, a ponovo je najbolji igrač turnira bio Jonas Valanciunas, koji je protiv Rusa upisao 31 poen i 18 skokova.

Petorku prvenstva čine playmaker Dimitrij Kulagin (Rusija), bek šuter Deividas Pukis (Litvanija), nisko krilo Davis Bertans (Latvija), krilni centar Nikola Silađi (Srbija) i centar Jonas Valanciunas (Litvanija).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.