Muk u Oklahomi do povratka zvijezda
Foto: EPA

Nakon povreda Duranta i Westbrooka

Muk u Oklahomi do povratka zvijezda

M. Šljivak

Oklahoma City je pred početak nove NBA sezone slovila za jednog od glavnih favorita za naslov prvaka.

Kevin Durant i Russell Westbrook su par koji je trebao Oklahomu voditi daleko ove sezone. Međutim, već na početku došlo do scenarija kakav niko nije želio vidjeti, pa čak i oni koji navijači koji nikad nisu voljeli tim iz Oklahome.

Tek pred početak sezone povrijedio se Kevin Durant. Jedan od najboljih košarkaša današnjice zbog povrede stopala propušta početak nove sezone, a povratak bi trebao uslijediti tek u decembru.

U odsustvu Durantule kompletna igra Thundera trebala je da se vrti oko Russella Westbrooka. U sezonu ušli porazom od Portlanda, ali Westbrook je briljirao. Činilo kako će i bez Duranta stvari ići kako treba po Oklahomu, ali onda je uslijedio novi šok.

Već na otvaranju utakmice u Staples Centru protiv Los Angeles Clippersa, Oklahoma ostaje i bez Westbrooka. Sjajni bek Thundera je slomio metakarpalnu kost desne šake, te za njega slijedi također pauza od najmanje mjesec i po.

Oklahoma je tako ostala bez dva najbolja igrača i trener Scott Brooks se našao u izuzetno teškoj situaciji. Susret s Clippersima je igrao sa samo osam igrača u rotaciji, jer su pored Duranta od ranije povrijeđeni Reggie Jackson, Jeremy Lamb i Anthony Morrow.

Brooks je sada prinuđen značajno povećati minutažu igračima koji u karijeri nisu imali značajniju ulogu.  Iako je oni maksimalno koriste, Durant i Westbrook su karika koja će nedostajati Thunderu u narednih nešto više od mjesec dana.

Porazi će biti neminovnost do povratka udarnog dvojca na parket, a u Oklahomi će sa ranjenom ekipom pokušati izboriti što više pobjeda, kako bi u što boljoj poziciji dočekali ostatak sezone.

Povratkom Duranta i Westbrooka će sve doći na svoje. Ipak, bićemo prinuđeni gledati slabu Oklahomu bar neko vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.