MVP je ponovo Dončić
Foto: EPA

Nova nagrada za Slovenca

MVP je ponovo Dončić

M. Šljivak

Košarkaš Real Madrida Luka Dončić ponovo je proglašen za MVP-a u Euroligi.

Nakon što je odnio nagradu za najkorisnijeg igrača u 3. kolu, fantastični Slovenac je i u 4. kolu dominirao i na kraju je došao do nove titule MVP-a.

Dončić je odigrao fantastičan meč protiv Žalgirisa u Kaunasu. Radio je šta je htio, pa je tako za nepunih 28 minuta na parketu ubacio 28 poena, a ovom učinku je dodao devet skokova i četiri asistencije.

Ukupan indeks korisnosti mu je 35, što je na kraju bilo dovoljno za drugu MVP nagradu 18-godišnjeg Slovenca ove sezone.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Iza sebe je Dončić ostavio DeShauna Thomasa iz Maccabija koji je imao indeks od 31, dok  su James Feldeina, Alexey Shved i Nando De Colo podijelili treće mjesto sa indeksom korisnosti od 26.

Dončić je za sada zaista fantastičan i izgleda kao da ga niko ne može zaustaviti.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi