Nevjerovatan preokret Nizhnyja protiv Sassarija

Pobjeda Nizhyja

Nevjerovatan preokret Nizhnyja protiv Sassarija

M. Šljivak

Košarkaši Nizhnyja iz Novogoroda savladali su večeras u 1. kolu grupe A Eurolige rezultatom 88:86.

Katastrofalno je domaći tim otvorio meč. Sassari je dominirao od samog početka, a u jednom trenutku su imali i 19 poena prednosti (26:7).

Nizhny je uspio smanjiti prednost na minus 11 do kraja prve dionie (26:15), da bi u drugoj dionici zaigrali mnogo bolje. 

Počeli su košarkaši domaćeg tima pogađati šuteve iz vana, igrali su odličnu odbranu, te se na odmor otišlo sa samo četiri poena prednosti za Sassari, 47:43.

Treća četvrtina donosi pravu dominaciju Nizhnyja. Potpuno su okrenuli utakmicu u svoju korist, te su u posljednju dionicu otišli sa plus pet, 66:61.

Imali su domaći košarkaši 10 poena prednosti sredinom posljednje četvrtine. Ipak, dopustili su Sassariju da trojkama dođu ponovo u igru, ali su na kraju uspjeli da sačuvaju prednost i da dođu do prve pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Terence Kinsey je predvodio domaći tim sa 17 poena u ovom susretu, Artsiom Parakhouski je dodao 16, kao i Trey Thompkins. Na drugoj strani David Logan i Jerome Dyson su upisali po 17, a Miroslav Todić je odigrao odličan meč sa osam poena i sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.