New York uspješan na startu nove sezone

WNBA

New York uspješan na startu nove sezone

Teme:

U WNBA ligi sinoć su odigrane četiri utakmice u kojima je bilo dosta uzbuđenja. New York je slavio protiv Chicaga, Washington protiv Minnesote, Atlanta protiv Indijane, a LA je doživio drugi uzastopni poraz

U debiju u dresu New York Libertyja Cappie Pondexter i Taj McWilliams odigrale su odlično. Cappie je postigla 22, a Taj 20 poena i odvele su Liberty do pobjede protiv Skya (85:82). Liberty je iskoristio seriju od 18-0 u trećoj četvrtini i napravio razliku, koju je Sky uspio smanjiti, ali ne i preokrenuti. Sylvia Fowles je kod Skya bila najbolja sa 23 poena i 6 skokova.

Seattle u prvoj utakmici ove sezone slavio rotiv LA Sparksa rezultatom 81:67 zahvaljujući seriji od 22-5 u posljednjih osam minuta igre, te sjajnoj Lauren Jackson. Lauren je postigla 23 poena, od čega 17 u prvom poluvremenu, a u odbrani je odigrala sjajno dozvolivši Candace Parker da postigne samo 10 poena. Kod Sparksica je najbolja bila Tina Thompson, jedina igračica iz prve WNBA sezone 1997. godine, koja je upisala 19 poena i 8 skokova. 

Erika De Souza je sa 14 poena i 11 skokova predvodila Atlantu do druge uzastopne pobjede protiv Indiane (66:62). Indiana je vodila na kraju trećeg perioda, ali je u posljednjoj četvrtini postigla samo 4 poena. Tamika Catchings je postigla 18, a Ebony Hoffman 17 poena kod viceprvakinja koje u novoj sezoni još nemaju pobjede.

Jedinu gostujuću pobjedu upisao je Washington, koji je slavio u Minnesoti sa 87:76. Mystics su do pobjede predvodile Monique Currie sa 27 poena i Lindsay Whalen, djevojka rođena u predgrađu Minnesote i bivša studentica Minnesota Univerziteta, koja je upisala 12 poena, 7 asistencija, 4 skoka i 4 ukradene lopte. U redovima Minnesote najbolje su bile Charde Houston sa 19 i Rashanda McCants sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.