Nova pobjeda Cavaliersa protiv Indiane
Foto: EPA

Odlična partija Clevelandove "velike trojke"

Nova pobjeda Cavaliersa protiv Indiane

Cleveland Cavaliersi su na domaćem parketu stigli do druge uzastopne pobjede protiv Indiana Pacersa, te su na taj način poveli sa 2:0 u play-off seriji.

Odlične partije su pružili Kyrie Irving, Kevin Love i LeBron James.  Cavsi su od kraja prve četvrtine preuzeli vodstvo koje više nisu ispuštali. Prednost Cavaliersa je pred kraj trećeg dijela dostizala i 19 poena, ali se Indiana uspjela vratiti u utakmicu krajem zadnjeg perioda.

Naime, igrači Pacersa su nakon trojke Georgea dvadesetak sekundi prije kraja došli na samo četiri poena razlike. Pomogla im je i činjenica da je Cleveland u zadnjih šest minuta susreta postigao svega osam poena, ali su Cavsi ipak uspjeli zadržati prednost i slaviti važnu pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Kyrie Irving koji je postigao 37 poena, uz po dva skoka i asistencije. Kevin Love je pružio sjajnu partiju postigavši 27 poena, uz šut iz igre od 85,7% uspješnosti, dodao je još i 11 skokova i tri asistencije.

LeBron je upisao 25 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Bila je ovo sedma play-off utakmica od kada Love, Irving i James igraju zajedno, a u kojoj su sva trojica postigla preko dvadeset poena.

Ekipu Indiane je predvodio Paul George sa 32 poena, osam skokova i sedam asistencija, dok je odličan bio i Jeff Teague koji je upisao 23 poena i po četiri skoka i asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi