Nurkić se probudio u finišu, Blazersi izvukli pobjedu
Foto: EPA

Portland savladao Grizzliese

Nurkić se probudio u finišu, Blazersi izvukli pobjedu

Portland Trail Blazersi su uspjeli, u izuzetno zanimljivoj utakmicu, upisati gostujuću pobjedu nad Memphis Grizzliesima rezultatom 100:92. 

Memphis je nešto bolje otvorio susret i u prvoj četvrtini stigao do prednosti od devet poena razlike. Ipak, Portland počinje igrati dosta bolje, pa se u drugu četvrtinu ušlo minimalnom prednošću domaćih (24:23).

U drugoj četvrtini Portland igra sjajno i pravi odličnu seriju kojom dolazi do plus 13. Ipak, Grizzliesi se ne daju i ne dopuštaju gostima da se odlijepe.

Pred kraj druge četvrtine je najbolji igrač Portlanda Damian Lillard iskrenuo skočni zglob, pa je morao napustiti parket. Ipak, on se vratio u drugom poluvremenu i pomogao svojoj ekipi da dođe do pobjede.

Portland u trećoj četvrtini igra sa dosta oscilacija, ali uspijeva zadržati predonost sve do finiša ovog perioda kada se domaći potpuno vraćaju u susret.

Početkom zadnjeg perioda Portland ispušta prednost, a gosti nakon dugo vremena dolaze do vodstva. Imali su Grizzliesi minimalnu prednost neko vrijeme, Blazersi se vraćaju u vodstvo, ali domaći dolaze do novog izjednačenja (80:80). Potom se konačno budi i Jusuf Nurkić i postiže bitne poena za svoju ekipu. Nurkić je u zadnju četvrtinu ušao sa samo tri poena na svom kontu i šutem iz igre 1/10, ali u pravo vrijeme pogađa polaganje i dodatno slobodno bacanje i vraća Portland u prednost (83:80).

Nurkić je potom pogodio još dva slobodna bacanja, da bi u finišu postigao još jedan važan koš. 

Kada su se jednom vratili u prednost Blazersi je više nisu ispoštali, pa su na kraju uspjeli doći do pobjede.

Najefikasniji u ekipi Portlanda je bio CJ McCollum sa 24 poena i osam skokova. 21 poena je postigao Damian Lilard, dok je Shabazz Napier dodao 16. Odliču utakmicu je odigrao Noah Vonleh i upisao 11 poena i 18 skokova.

Jusuf Nurkić je za 30 minuta na parketu upisao 10 poena, sedam skokova i jednu blokadu.

Kod Memphisa je sjajan bio Mario Chalmers, koji je postigao 21 poen. Tyreke Evans je dodao 20, dok je 19 ubacio Marc Gasol.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi