Nurkiću stiže žestoka konkurencija u Portland

Jahlil Okafor uskoro u Trail Blazersima

Nurkiću stiže žestoka konkurencija u Portland

M. Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić nedavno je postao član Portland Trail Blazersa.

Njegovim dovođenjem tim iz Oregona je dobio mnogo, posebno kada je defanzivna igra u pitanju, a uskoro bi mogli i ofanzivno profitirati dovođenjem još jednog mladog centra.

Novi član Trail Blazersa mogao bi postati centar Philadelphije Jahlil Okafor. Rukovodstvo tima iz Portlanda ozbiljno je zainteresovano za dovođenje ovog 21-godišnjeg košarkaša, koji igra svoju drugu sezonu u NBA ligi.

Trejd se trebao dogoditi još prošle sedmice. Sve je bilo dogovoreno, Phila je Okafora čak i povuka iz rostera na dvije utakmice, ali na kraju do razmjene nije došlo.

Međutim, u posljednja tri dana prelaznog roka u NBA ligi, dogovor bi ponovo mogao biti postignut. Ekipe i dalje razgovaraju, pa bi Nurkić ponovo mogao dobiti žestoku konkurenciju pod obručima.

Okafor je u NBA ligu stigao kao zvijezda univerziteta Duke. Biran je kao treći pik na draftu 2015. godine, a u prvoj sezoni je igrao zaista sjajno u dresu Phile.

Ipak, ove sezone je pao u sjenu Joela Embiida. Postao je drugi centar i na prosjeku je od 11,4 poena uz jedva pet skokova po utakmici.

U karijeri su te brojke mnogo bolje i on u dvije sezone prosječno ubacuje 15 poena i ima uhvaćenih šest skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi