Odlična Džinić nedovoljna za novu pobjedu Alpo Basketa

Sezona karijere za bh.reprezentativku

Odlična Džinić nedovoljna za novu pobjedu Alpo Basketa

E. Dindić

U okviru 14.kola druge lige Italije za košarkašice sastale su sekipe ALPO Basket Villa Franca naše reprezentativke Marine Džinić i ekipa Udinese Deslera. 

U jednoj neizvjesnoj i veoma interesantnoj utakmici slavile su gošće iz Udina rezultatom 59:57, te tako upisale veoma važnu pobjedu za nastavak prvenstva. 

Naša reprezentativka Marina Džinić na parketu je provela 37.minuta  a za to vrijeme postigla 14 poena i dodala 7 skokova te ponovo bila jedna od najboljih igračica svog tima.

Ostale saigračice jednostavno nisu bile na svom nivou, pa su upisale 9 poraz u sezoni, uz 10 ostvarenih pobjeda. 

Naša reprezentativka Marina Džinić je jedna od najboljih košarkašica druge lige Italije. Nakon 14.kola na prosjecima je od 16,2 poena i 8,5 skokova.

U idućem 15.kolu koje je na rasporedu 11.3.2017 ekipa Alpo Basket Villa Franca ide u goste ekipi Viterba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi