Pada rekord: Evropljani okupirali NBA

I dvojica iz BiH

Pada rekord: Evropljani okupirali NBA

E. Škorić

Za nekoliko dana počet će nova NBA sezona, a nikad prije nije bilo toliko evropskih igrača u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Protekle dvije sezone u NBA ligi nastupalo je po 73 igrača iz  Evrope, no ove pada rekord, pa će tako 74 evropska igrača nastupati u  američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi.

BiH ima dvojicu predstavnika, a riječ je o Mirzi Teletoviću iz Milwaukee Bucksa i Jusufu Nurkiću iz Portland TrailBlazersa.

Najviše predstavnika u NBA ligi iz regiona ima Hrvatska koju predstavljaju Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Mario Hezonja, Damjan Rudež, Dragan Bender, Ante Toni Žižić i Ivica Zubac.

Srbiju će predstavljati Nikola Jokić, Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Rade Zagorac.

Veliki broj košarkaša naravno dolazi iz Francuske, Španije, Njemačke...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi