Pascual: Zvezda igra najbolju odbranu u Evropi

Strateg Panathinaikosa

Pascual: Zvezda igra najbolju odbranu u Evropi

D. Vejo

Košarkaši Panathinaikosa večeras će u okviru 20. kola Eurolige gostovati ekipi Crvene zvezde u Beogradu.

Beograđani nisu uzeli mjeru jedino grčkom timu, Efesu, Unicsu i Olympiacosu, pa s toga vjerovatno postoji veliki motiv da se meč sa Panathom dobije. Ipak, Grci se ne boje, te kako kažu u prestonicu Srbije idu da se nadigravaju i pruže što bolje izdanje.

"Zvezda je odlična ekipa koja igra najbolju odbranu u Evropi. Pobjedili su velike timove poput Barcelone, Reala, CSKA, Fenera i drugih. Moramo da kontrolišemo tempo i skok, jer su oni tim koji postiže dosta lakih poena u tranziciji. Moramo biti skoncentrisani u takvim situacijama", kazao je trener gostujuće ekipe u ovom susretu, Xavi Pascual.

Utakmica se igra večeras od 19 sati.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi