Paul: Bilo je pravo vrijeme za promjenu

Novi playmaker Houstona

Paul: Bilo je pravo vrijeme za promjenu

D. Rakanović

Novi playmaker Houstona Chris Paul se prvi put oglasio nakon odlaska iz Clippersa.

Krajem juna dogovoren je trejd u kojem je Paul otišao u Houston, dok su u Clipperse stigli Patrick Beverley, Lou Williams, Sam Dekker i pik prve runde drafta slijedeće godine. 

"Mislim da je prethodnih šest godina bio zaista sjajan period. Ipak, smatram da je bilo pravo vrijeme za promjenu, ne samo za mene, već i ekipu. Svi su govorili: Gotovo je sa nama, nećemo uspjeti, ne možemo preskočiti narednu prepreku… Osjetio sam da je došlo vrijeme da se nešto promijeni. Dobio sam priliku da rastem. Imali smo mnogo velikih trenutaka“, rekao je Paul. 

Neki američki mediji navodili su da je Paul napustio Los Angeles zbog povoljnog tretmana Austina Riversa, sina glavnog trenera. Ipak Paul sve ovo demantuje.  

"Baš kao što sam pozvao Griffina i ostale momke kada samo odlazio, isto tako sam se čuo i sa Austinom. Želim mu svu sreću u budućnosti. Te tvrdnje nisu tačne. Austin je dosta napredovao i sve je bolji. Čuo sam da se o tome pisalo. To ne zaslužuje nikakvu pažnju“, rekao je Paul. 

Umjesto Paula, u Clipperse je stigao reprezentativac Srbije Miloš Teodosić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi