Pešić: Naravno da je moj cilj osvojiti Euroligu, ali...

Trener košarkaša Bayerna

Pešić: Naravno da je moj cilj osvojiti Euroligu, ali...

Iako je košarkaški klub Bayern München svojim godišnjim budžetom već uveliko ispred ostalih konkurenata u Njemačkoj, trener Bavaraca želi u narednom periodu još veći budžet kako bi sa novim imenima bio konkurentniji u Euroligi.

Dvanaest miliona eura, koliki je trenutni godišnji budžet Bayerna, očito nije dovoljan kako bi košarkaški brat fudbalskog velikana krenuo upravo njegovim stopama, ka titulu prvaka Evrope.

"Naravno da je moj cilj osvojiti Euroligu. Ipak, ja ne znam kako i sa kojim sredstvima. Ne može se pobijediti kada najbolji igrači ne igraju u našem timu", rekao je nekadašnji košarkaš sarajevske Bosne. 

Aktuelni prvak Njemačke trenutno zauzima drugu poziciju u Bundesligi, a Bavarci su u dosadašnji 12 kola doživjeli čak tri poraza, dok prvoplasirana Alba ima maksimalan učinak.

Niti u Euroligi ekipa čiji dres nosi bh. reprezentativac Nihad Đedović ne stoji ništa bolje. U dosadašnji devet odigranih mečeva upisali su tek dvije pobjede i čak sedam poraza, te su bez šansi za TOP 16 fazu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.