Poraz Srbije, Grčka sigurna
Sofoklis Schortsanitis

Kanada nakon debakla dobila Srbiju

Poraz Srbije, Grčka sigurna

M. Maksimović

U mečevima drugog kola ovogodišnjeg izdanja Acropolis kupa, Grčka je nadigrala Sloveniju 96:72, dok je Kanada iznenadila Srbiju 62:58.

Kanađani su samo dan nakon teškog stradanja u duelu sa Grčkom, odigrali vrlo dobru utakmicu i na kraju su uspjeli pobjediti Srbiju. Očito su izabranici Dušana Ivkovića olako shvatili selekciju koja je samo večer ranije stradala 74 razlike i to ih je skupo koštalo.
Kanađani su u utakmici sa malim brojem poena došli na dvije i pol minute prije treće dionice na velikih 52:29, nakon čega se Srbija probudila. Posljednju dionicu je Srbija dobila 14 razlike, ali vremena za preokret nije bilo. U pobjedničkom sastavu Denham Brown je predvodio svoju selekciju sa 22 poena i 8 skokova. U selekciji Srbije samo je jedan igrač ubacio dvocifren broje poena, Stefan Marković deset.


Za razliku od Srbije, Grčka je i u drugu utakmicu odigrala u visokom ritmu pa je savladana Slovenija 96:72. Na poluvremenu je bilo 58:26, u pojedinim trenucima utakmice Grčka je imala i 30 poena prednosti. Grčku su predvodili u ovoj utakmici Nick Calathes sa 16 poena i Sofoklis Schortsanitis s 15 poena i pet skokova. Kod Slovenije Gašper Vidmar je ubacio 17 poena uz šest skokova, a Jaka Klobučar je dodao 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.