Radonjić: Svjesni smo važnosti derbija

Trener Crvene zvezde pred Partizan

Radonjić: Svjesni smo važnosti derbija

D. Vejo

Košarkaši Crvene zvezde nakon poraza u Euroligi od Efesa, okreću se susretu 21. kola ABA lige i derbiju sa ljutim rivalom Partizanom.

Strateg crveno-bijelih kazao je kako ima mnogo kadrovskih problema, te da su umor i povrede uzeli danak u paklenom takmičarskom ritmu koji je u posljednjih mjesec dana zadesio Dejana Radonjića i njegove izabranike.

Prema riječima šefa struke, svi koji dobiju priliku moraju da ostave i posljednji atom snage na terenu.

"Derbi sa Partizanom je uvijek specifična utakmica. Svjesni smo važnosti ovog meča. Imamo obavezu da damo svoj maksimum na parketu, bez obzira na to koji će sastav istrčati na teren. Činjenica je da pojedini igrači neće igrati zbog povreda, ali šta je tu je", ističe Radonjić.

Sasvim sigurno je da na ovom susretu neće nastupati Nemanja Dangubić koji je povrijeđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi