Rasistički grafiti na kući LeBrona Jamesa
Foto: EPA

NBA zvijezda na meti vandala

Rasistički grafiti na kući LeBrona Jamesa

Policija u Los Angelesu istražuje incident u kojem je vandalizirana kuća NBA superzvijzde LeBrona Jamesa.

Naime, na kapiji ispred njegove kuće u Los Angelesu su uočeni grafiti čiji je sadržaj izuzetno uvredljiv i predstavlja provokaciju na rasističkoj osnovi.

Iz policijske uprave Los Angelesa su za CNN poručili da su u srijedu dobili prijavu o uvredljivim natpisima na Jamesovoj kući. Prema policajcu Aaron Jeffersonu na kapiji LeBronove kuće su bile ispisane riječi "crnčuga". Jefferson je istakao i da su grafiti već bili prefarbani kada je patrola izašla na lice mjesta.

U trenutku izvršenja ovog vandalističkog čina James nije bio kod kuće, a još uvijek nije poznato da li je u kuću i provaljeno, te da li je bilo još nekih oštećenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi