Ratnici nezaustavljivi: Novi ubjedljiv poraz Cavsa
Foto: EPA

Golden State poveo sa 2-0 u finalu NBA lige

Ratnici nezaustavljivi: Novi ubjedljiv poraz Cavsa

Nakon ubjedljive pobjede Golden State Warriorsa protiv Cleveland Cavaliersa u prvoj utakmici NBA finala, ponovo isti scenario i nova pobjeda Warriorsana domaćem parketu, ovoj put rezultatom 132:113. Ovim trijumfom su Warriorsi poveli sa 2-0 u seriji koja se sada seli u Cleveland.

Ipak, Cavaliersi su dobro počeli utakmicu i predvođeni Kevinom Loveom stižu do prednosti od 9:3, Warriorsi se međutim vrlo brzo vraćaju, sustižu početnu prednost Cavsa, a zatim preuzimaju vodstvo koje neće ispustiti do kraja utakmice.

Steph Curry i Kevin Durant igraju odlično u prvoj dionici koju Warriorsi rješavaju u svoju korist 40:34.

Početkom drugog perioda Golden State dolazi do dvocifrene prednosti, ali Cavsi predvođeni sjajnim Jamesom uspjevaju držati priključak. Obje ekipe igraju u nevjerovatnom ritmu, a svi prisutni su mogli gledati odličnu košarku. 

Iako, je Cleveland nekoliko puta dolazio veoma blizu izjednačenju, Cavsima je u ključnim trenucima nedostajalo koncentracije, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 67:64 u korist domaćina.

Početak drugog poluvremena označio je i ubacivanje u brzinu više ekipe Golden Statea.

Već nakon nekoliko minuta igre u trećoj četvrtini dolaze do dvocifrene razlike. Cavsi se još jednom, bezuspješno, pokušavaju vratiti u igru, ali Warriorsi ne posustaju.

Od polovine treće dionice počinje potpuna dominacija Warriorsa, a polovinom zadnjeg perioda dolaze i do 22 poena prednosti.

Cavsi više nisu imali snage pokušati bilo šta pa je Golden State zasluženo slavio visoku pobjedu.

U ekipi Golden Statea svoj prvi play-off tripl-double je zabilježio Steph Curry sa 32 poena, 10 skokova i 11 asistencija, dok je najefikasniji bio Kevin Durant koji je postigao 33 poena. Durant je poenim dodao još i šest asistencija i 13 skokova.

Odličan je bio i Klay Thompson koji je ubacio 22 poena.

Kod Cavsa je najefikasniji bio LeBron James, takođe zabilježivši tripl-double sa 29 poena, 11 skokova i 14 asistencija. Kevin Love je ubacio 27, dok je Kyrie Irving odigrao dosta loše, te se "probudio" tek u zadnjoj četvrtini. On je, uz dosta loš šut iz igre, uspio ubaciti 19 poena.

Naredna utakmica finalne serije će se odigrati u noći sa srijeda na četvrtak u 03:00 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi