Real i Barcelona bez problema
Felipe Reyes je imao solidan učinak u pobjedi Reala

ACB liga

Real i Barcelona bez problema

U danas odigrane četiri utakmice 24. kola španske ACB lige, u njih tri su pobjede slavili gosti. Jedini tim koji je iskoristio prednost domaćeg teren aje Real Madrid.

Barcelona, Bilbao i Cajasol su slavili gostujuće pobjede, a seriju loših rezultata naszavila je Unicaja Malaga, koja je poražena kući od Bilbaoa. U porazu od Xacobea Nihad Đedović nije imao nikakav učinak.

Real Madrid je opravdao ulogu favorita i upisao pobjedu protiv Xacobea (92:80). Real nije dobro otvorio utakmicu, za pet prvih minuta postigli su samo šest poena. Ipak, sredinom drugog perioda proradio je vanjski šut Reala, Hansen i Vidal su ubacili pet vezanih trica i Real na poluvrijeme ide sa plus šest poena (49:43).

Travis Hansen je utakmicu završio sa 17 poena, od toga pet trica, odličan je bio i Ante Tomić, koji je upisao 16 poena i 7 skokova. U redovima Xacobea su samo dvojica igrača odigrala na velikom nivou. Jeromiah Massey je upisao 26, a Kostas Vasileiadis 23 poena. Naš Nihad Đedović je na parketu proveo samo 2:36 minuta bez učinka.

Barcelona nije imala problema u gostima kod Valladolida, kojeg je pobijedila s ubjedljivih 73:59. Utakmica je nakon deset minuta bila rješena, kada je Barcelona imala prednost od 14 poena (21:7). U pobjedi Barcelone su odličnu partiju pružili Terrence Morris sa 20 i Erazem Lorbek sa 17 poena. Lamont Barnes je kod Valladolida bio najbolji sa 16 poena.

Ispadanje iz Eurolige očito je imalo negativan utjecaj na igrače Unicaja Malage. Danas su igrači Unicaje poraženi na svom parketu od Bilbao Basketa sa 66:77. Jedini igrač sa zapaženijim učinkom u redovima Unicaje bio je Robert Archibald, koji je upisao 14 poena, dok su kod pobjednika najbolji bili Paco Vazquez i Marko Banić sa po 15 poena.

Uspjeh gostiju upotpunio je i Cajasol, koji je slavio kod Murcije sa 83:78. Tyrone Ellis je sa 17 poena predvodio Cajasol do pobjede, dok je Duško Savanović dodao 15. U redovima Murcije su anjbolji bili Vlado Šćepanović sa 16 i Miloš Vujanić sa 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.