Rukometni rezultat u Ligi prvaka
Foto: EPA

Rosa Radom i Banvit odigrali izuzetno neefikasan susret

Rukometni rezultat u Ligi prvaka

Teme:

Rosa Radom i Banvit su odigrali susret petog kola FIBA-ine Lige prvaka, koji je završen pravim rukometnim rezultatom. Naime, domaćini iz Radoma su na kraju slavili rezultatom 49:48.

Prva četvrtina je završena rezultatom 15:11 u korist gostiju iz Turske, da bi u drugom periodu prednost Banvita još i narasla. Tako se na poluvrijeme otišlo prednošću Banvita 33:19, jer su domaći u drugoj četvrtini postigli svega osam poena.

Ipak, u trećem periodu potpuno drugačija situacija. Banvit postiže samo sedam poena, a košarkaši Rose drastično smanjuju prednost gostiju. Istim tempom je ekipa Rose nastavila i u zadnjoj četvrtini i na kraju stigla do velikog preokreta. Banvit je u četvrtom periodu ponovo bio izuzetno neefikasan i postigao samo osam poena.

Zanimljivo je i da su samo dva košarkaša, obojica iz redova poljske ekipe, na ovoj utakmici ubacila dvocifren broj poena. Auda je tako postigao 10 poena, dok je najefikasniji pojedinac susreta sa "čak" 11 postignutih poena bio Punter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi