San Antonio pao u Chicagu
Melo Anthony je bio nezadrživ

Prva pobjeda Bullsa

San Antonio pao u Chicagu

Sinoć su u NBA bile dvije utakmice koje su bile prava poslastica za gledanje. Dvije velike utakmice vidjeli su gledatelji u Chicagu i Portlandu, a u jednoj su slavili gosti u jednoj domaćini.

Chicago je bio bolji od San Antonija, dok je Denver slavio u Portlandu i još jednom pokazao da je među najboljim timovima lige, i da s pravom očekuju visok plasman ove sezone.

Počela je nova NBA sezona i u United Centru gdje je Chicago imao premijeru protiv San Antonija i slavio je rezultatom 92:85. Nakon što je zbog povrede propustio utakmice predsezone u timu Bullsa se pojavio i Derrick Rose koji je odmah pokazao da će biti pravi lider bivšeg prvaka.

Rose je na premijeri postigao 13 poena i imao 7 asistencija, dok je najbolji u redovima Chicaga bio Luol Deng sa 17 poena i 9 skokova. Kirk Hinrich je dadoa 14, Tyrus Thomas 13, a Joakim Noah po 10 poena i skokova. Navijači Bullsa sada mogu odahnuti jer  povrijeđeni dvojac Rose-Deng ponovo igra u velikoj formi.

San Antonio nakon pobjede nad Hornetsima odigrao je utakmicu ispod svog nivoa. Izuzetno loš procenat šuta su imali Popovichevi igrači, a jedini koji je odigrao na svom nivou bio je Tim Duncan sa 28 poena i 16 skokova i on je i držao Spurse u igri do posljednjih minuta.

Ostale zvijezde teksaškog kluba bile su skromne u odnosu na ono što se od njih očekuje. Manu Ginobili je postigao 12, Tony Parker 8 poena i 3 asistencije, Richard Jefferson 9, dok je mladi DeJuan Blair postigao 6 poena i imao 4 skoka za samo 13 minuta igre.

U drugoj utakmici Denver je slavio u Portlandu rezultatom 97:94. Denver je odlično krenuo u novu sezonu i već porazio dva direktna rivala za doigravanje, Utah i Portland. Utakmicu su odlučila slobodna bacanja koja su igrači Portlanda izvodili katastrofalno.

Denver je do pobjede predvodio sjajni Carmelo Anthony sa 41 poenom, od čega 19 u posljednjoj četvrtini. Dodao je Melo i 6 skokova. Chauncey Billups je imao 22 poena i 6 asistencija, a Nene Hilario je dodao 7 poena i 11 skokova. Rookie Ty Lawson je postigao 7 poena.

Brandon Roy je s 30 poena, 5 skokova i 5 asistencija bio najbolji kod Blazersa, dok je ponovo odličan bio Rudy Fernandez sa 22 poena. Martell Webster je postigao 10, dok je ponovo jako loš bio Gregg Oden. Oden je postigao samo 6 poena, ali je samo 4 sekunde do kraja promašio oba slobodna bacanja i prometnuo se u tragičara utakmice.

Rezultati:

Chicago – San Antonio  92:85
Portland – Denver 94:97

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti