Senzacija Nuggetsa, Grizzliesima derbi Zapada
Foto: ESPN

NBA liga

Senzacija Nuggetsa, Grizzliesima derbi Zapada

E. Škorić

Bilo je i sinoć zanimljivih duela u NBA ligi, a Denver Nuggetsi su priredili pravu senzaciju.

Dallas Mavericksi su razbili Hornetse u Charlotteu sa 107:80. Gosti su bez većih problema upisali 11. pobjedu. Dirk Nowitzki i društvo su od samog početka pokazivali klasu nad Hornetsima, te ni u jednom trenutku, izuzev možda privh dvije minute, nije bilo upitno ko će slaviti.

Monta Ellis sa 18, te Chandler Parsons sa 17 poena predvodilo su goste do pobjede, dok je zadnju četvrtinu igrao rezervni tim, kada je pobjeda već bila osigurana. Gerald Henderson sa 18 poena je bio najbolji strijelac Hornetsa.

Denver Nuggetsu su priredili pravu senzaciju, pobijedivši u Quicken Loans Areni Cleveland Cavalierse sa 106:97. Mnogi su Nuggetse otpisali, no oni su uspjeli da nadigraju LeBrona Jamesa i društvo.

Ty Lawson sa 24 i Arron Affalo sa 23 poena vodili su goste do pobjede. Cavsima nije pomogo ni to što je njih glavni trojac (LBJ, Kyrie Irving, Kevin Love) kombinovano ubacio 62 poena, od čega 22 James, a preostala dvojica po 20 poena. i Dion Waiters je ubacio 20 poena. Za Nuggetse nije igrao bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Phoenix Sunsi su u Bostonu sa 118:114 bili bolji od Celticsa za svoju šestu pobjedu. Predvodio ih je krilni centar Markieff Morris sa 30 poena, dok je Goran Dragič ubacio 22 poena, a Alex Len, rezervni centar, 19 poena. Jeff Green je u sastavu Bostona ubacio 28 poena.

Nikola Vučević je imao još jednu dobru noć. Ubacio je 25 poena u pobjedi Orlando Magica nad Detroit Pistonsima (107:93). Uz 25 poena je Crnogorac imao i 14 skokova. Tobias Harris je dodao 24 poena u pobjedničkom timu.

U derbiju Zapada Memphis Grizzliesi su pred svojim navijačima savladali Houston Rocketse sa 119:93. James Harden je u potpunosti zaustavljen - ubacio je samo šest poena (1/8 šut iz igre). 

Žestoko je bilo pod obručima, u duelu Marca Gasola i Dwighta Howarda, ponajboljih defanzivaca lige. Howard je ubacio 15, Marc 9 poena, ali je Marcov tim izašao kao pobjednik u meču. Najefikasniji kod Rocketsa bio je Trevor Ariza sa 15 poena, a Mike Conley kod Grizzliesa sa 19 poena.

Bio je to ujedno okršaj prve dvije ekipe Zapadne konferencije. Memphis je ostao na jednom porazu (10-1 omjer), dok je Rocketsima ovo bio drugi poraz (9-2). Očekivano, bez poteškoća, San Antonio Spursi su savladali Philadelphiju 76erse sa 100:75.

Tony Parker, Tim Duncan i ostale zvijezde aktuelnog prvaka su više odmarale nego igrale, a u takvim okolnostima je Matt Bonner predvodio Spusre sa 18 poena, dok je Cory Joseph ubacio 14 poena. Michael-Carter Williams je u timu gostiju ubacio 16 poena.

U jednoj zanimljivoj utakmici, posljednjoj u protekloj noći, Chicago Bullsi su sa 105:89 nadigrali Clipperse u Los Angelesu. Bullsi su do pobjede došli bez najboljeg igrača, Derrickea Rosea, a predvodili su ih Jimmy Butler sa 22 i Taj Gibson sa 20 poena. Blake Griffin sa 19 bio je najbolji u redovima poražene ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.