Sigurna pobjeda Armanija nad Maccabijem
Foto: EPA

Pobjeda Armanija

Sigurna pobjeda Armanija nad Maccabijem

M. Šljivak

Nakon što su u prvom susretu ispustili pobjedu, košarkaši Armanija iz Milana su u durgom četvrtfinalnom duelu protiv Maccabija iz Tel Aviva došli do sigurne pobjede rezultatom 91:77, pa su izjednačili rezultat u seriji (1:1).

Od samog početka utakmice Armani je bio bolji. Već nakon prvih 10 minuta igre stvorili su solidnih osam poena prednosti (25:17), da bi Maccabi potom zaprijetio na otvaranju drugog perioda.

Ipak, domaći košarkaši nisu dozvolili gostima da se priključe ili da eventualno dođu u priliku da povedu. Održavali su prednost do kraja prvog poluvremena, a na odmor se otišlo sa plusom od 13 poena u korist Armanija, 47:34.

Pokušavao je Maccabi u nastavku da se vrati u utakmicu. Međutim, za razliku od prve utakmice u kojoj su ispustili veliku prednost, večeras je Amani uspio da mirnom igrom privede susret kraju. Došli su do pobjede u ovom duelu, te su izjednačili seriju na 1:1.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nejfikasniji u pobjedničkom timu je bio Curtis Jerrells sa 17 poena, a na drugoj strani Alex Tyus je ubacio 16 poena.

Naredni susret se igra u Tel Avivu... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti