Sixersi bolji od Dallasa, Utah razbila nemoćne Lakerse

NBA liga

Sixersi bolji od Dallasa, Utah razbila nemoćne Lakerse

E. Ganibegović

Philadelphija je u dosta neizvjesnoj utakmica uspjela savladati Dallas Mavericks rezultatom 112:110.

Sixersi su bolje otvorili meč i nakon prvih 12 minuta imali prednost od devet poena razlike, 32:23.

Košarkaši Dallasa su se u potpunosti vratili u utakmicu u drugoj dionici, kada su slavili 25:33, te se tako primakli Sixersima na samo pola koša razlike, 57:56.

Početak drugog poluvremena pripao je Sixersima, koji su odigrali odlično, te tako nakon tri četvrtine imali vodstvo od 89:78.

Posljednja četvrtina je bila u znaku košarkaša Dallasa, koje je predvodio Barnes, ali bez obzira što su se u potpunosti vratili u meč, nisu uspjeli doći do pobjede.

Najbolji pojedinac u redovima Mavericksa je bio Harrioson Barnes sa 25 poena, dok su Philadelphiju predvodili Joel Embiid i Ben Simmons sa po 23 postignuta poena.

Utah Jazz je upisala pobjedu protiv LA Lakersa sa 81:96. Rubio je predvodio Utah do pobjede sa 21 poenom, dok je u Lakersima najbolji dio Brandon Ingram sa 16 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi