Sjajni Marcelinho vodio Barcelonu do pobjede nad Panathom

U dobroj utakmici

Sjajni Marcelinho vodio Barcelonu do pobjede nad Panathom

Barcelona i Panathinaikos odigrali su večeras vrlo dobru utakmicu u Blaugrani, a na kraju je slavio katalonski tim i to rezultatom 80:76.

Panatha je bolje ušla u meč i nakon prve dionice imala prednost od 20:14, ali je Barca u drugoj dionici zaigrala bolje i do poluvremena izjednačila. Bilo je 37:37.

Treća četvrtina je možda i prelomila ovaj susret u korist Barcelone. Tačnije, učinio je to fenomenalni Marcelinho Huertas koji je u njoj postigao šest trojki iz isto toliko pokušaja! Barca je u posljednju četvrtinu ušla sa +7, ali se tim našeg selektora Duška Ivanovića uspio vratiti na minimalnu razliku. Na kraju je, ipak, više koncentracije imao domaći tim koji je slavio sa 80:76.

Huertas je bio najbolji pojedinac utakmice sa 22 poena (6 od 8 za tri), a dobru partiju pružili su Doellman, Hezonja i Abrine koji su također bili dvocifreni. DeMarcus Nelson je predvodio goste sa 16 ubačenih poena, a Gist je ubacio 11.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga:

Barcelona - Panathinaikos 80:76

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.