Slovenci objavili popis za kvalifikacije
Foto: EPA

Trifunović pozvao najbolje

Slovenci objavili popis za kvalifikacije

M. Šljivak

Novi selektor košarkaške reprezentacije Slovenije Rado Trifunović objavio je popis od 22 igrača na koje računa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Aktuelni prvaci Evrope nakon titule prvaka na Eurobasketu u kvalifikacije ulaze sa velikim ambicijama, a kao i većina ostalih selektora, Trifunović se odlučio pozvati i igrače iz Eurolige.

Na popisu Slovenije se nalaze:

Jaka Blažič (Andorra), Vlatko Čančar (Mega), Žiga Dimec (Krka), Luka Dončić (Real Madrid), Zoran Dragič (Milano), Tadej Ferme (Sixt Primorska), Gregor Hrovat (Olimpija), Jan Kosi (Sixt Primorska), Miha Lapornik (Zlatorog), Jurij Macura (Baskonia), Blaž Mahkovic (Helios), Blaž Mesiček (Brindisi), Edo Murić (Anadolu Efes), Aleksej Nikolić (Brose Baskets), Alen Omić (Hapoel Jerusalem), Anthony Randolph (Real Madrid), Matic Rebec (Enisey), Luka Rupnik (Fuenlabrada), Žan Mark Šiško (Ilirija), Gašper Vidmar (Banvit),

Saša Zagorac (Sopron).

Slovenija kvalifikacije otvara protiv Bjelorusije 23.  novembra, a sa njima u grupi su još Crna Gora i Španija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi