Šok za Litvu: Finska ih pregazila na otvaranju prvenstva

Poraz Litvanije

Šok za Litvu: Finska ih pregazila na otvaranju prvenstva

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Finske napravila je iznenađenje u 1. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Bratislavi savladavši Litvaniju rezultatom 85:62.

Iako je Litvanija u ovaj meč ušla kao veliki favorit na kraju je Finska slavila pobjedu i to uvjerljivo.

Vodila je Finska tokom kompletnog meča. Na poluvremenu su imali sedam poena prednosti (40:33), ali je ovaj meč potpuno prelomljen u posljednjoj dionici.

Ovaj dio igre je donio potpunu dominaciju Finaca. Riješili su posljednju četvrtinu u svoju korist (26:13) i na kraju su slavili pobjedu od 23 poena razlike.

Finsku su do pobjede vodili Miika Heinonen i Mikael Jantunen sa po 20 poena u ovom meču, dok je Lukas Uleckas na drugoj strani ubacio 14 poena.

Odigran je i jedan meč u grupi B, a Italija je pobijedila Ukrajinu rezultatom 69:52.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi