Sramotno: Utakmica u kojoj niko nije želio pobijediti

Moral na niskim granama

Sramotno: Utakmica u kojoj niko nije želio pobijediti

Gotovo sramotne video snimke stižu iz Sjedinjenih Američkih Država, a ova utakmica spada slobodno možemo reći među najveće "namještaljke".

Amerikanci vole za sebe kazati kako su visokomoralni, ali to očito ne vrijedi za dvije srednjoškolske košarkaške ekipe. Ženske ekipe Riverdalea i Smyrne igrale su jednu od najčudnijih utakmica koju su obje htjele izgubiti. Nije se radilo o nekakvom namještanju radi kladionica već je razlog bio sportski, točnije nesportski.

Naime, obje ekipe su u daljnjem takmičenju htjele izbjeći srednju školu Blackman koja je veliki favorit na turniru. Bilo je tu svega, od namjernih promašaja do vraćanja lopte u svoju polovinu kako bi se izgubio posjed i slično.

Nakon svega sudije su izgubile strpljenje kada je jedna košarkašica pokušala zabiti svojoj ekipi. Pozvali su trenere kako bi ih upozorili da ismijavanje sporta neće tolerisati. Na kraju ni jednima ni drugima plan nije uspio jer su suspendovani iz daljeg toka takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.