Srbija pregazila Island i osigurala prolaz dalje
Foto: EPA

Islanđani 'zaleđeni' na -29

Srbija pregazila Island i osigurala prolaz dalje

Košarkaška reprezentacija Srbije je pobjedom protiv Islanda rezultatom 93:64 osigurala prolaz dalje iz grupe B.

Od samog starta utakmice Srbija je nametnula svoj tempo i bila je u konstantnoj rezultatskoj prednosti. Ona je već na poluvremenu bila dvocifrena, a rezultat je glasio 42:32:

U nastavku je Srbija zaigrala još bolje, a Island nije mogao ništa učiniti da prekine raspoloženog protivnika. Prednost Srbije je rasla iz minute u minut, a na kraju su Islanđani ostali 'zaleđeni' na -29.

Najefikasniji igrač u redovima pobjedničkog tima bio je Nemanja Nedović sa 15 poena. Dva manje dodao je Raduljica, dok je Kalinić ubacio 12. Island je sa 18 poena predvodio Gunnarson, koji je bio jedini raspoloženi pojedinac u poraženom sastavu.

Eurobasket, 3. kolo grupa B:

Srbija - Island 93:64 (24:16, 18:16, 25:16, 26:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.