Svoju porciju "banana" od Nurkića dobio je i Anthony Davis

Odlična blokada

Svoju porciju "banana" od Nurkića dobio je i Anthony Davis

Jusuf Nurkić je već u svojoj prvoj sezoni igranja u NBA ligi sebi izgradio poziciju, a za korpuletnog Bosanca znaju svi koji prate najjaču košarkašku ligu na svijetu.

Svojim sjajnim partijama Juka je zaradio poštovanje od saigrača, minutažu kod trenera, ali i respekt od protivnika. 

Nurkić je definitivno jedan od pokretljivih centara u NBA ligi, a dok riješi probleme koje često ima sa ličnim greškama Juka će u defanzivi biti prava zvjerka. Naravno, za to je potreban i respekt kod sudija, ali to dolazi sa stažom u NBA ligi.

Svojim sjajnim blokadama Nurkić je dominirao ove sezone, a na meti Jukinih "banana" našli su se mnogi NBA velikani. Braća Gasol, Blake Griffin, Curry i drugi, a protekle noći Anthony Davis, centar New Orleans Pelicansa osjetio je moćnu igru Jusufa Nurkića, koji ga je odlično "poklopio" u jednom pokušaju.

Pored Nurkića nije bilo prolaza, pogledajte ovu odličnu blokadu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.