TAU napravila break
Tau je nadigrala Barcelonu u gostima

Euroliga, četvrtfinale

TAU napravila break

Košarkaši TAU Ceramice ostvarili su gostujući trijumf u prvom četvrtfinalnom meču Eurolige nakon što su nadigrali domaću Barcelonu sa 84:75.

U posljednjem duelu četvrt-završnice Olympiacos je teško, ali zasluženo savladao Real u Atini rezultatom 88:79.

Meč u Barceloni je bio po ukusu. Fantastična napadačka košarka sa mnogo dalekometnih šuteva, lijepih proigravanja, brzih akcija...

Gosti su od starta krenuli mnogo bolje, u dva-tri navrata imali 15 i 17 poena prednosti (37:22, 57:40), ali se Barca na krilima Navarra i frenetične publike nekako vraćala u igru serijama 10:0. Posljednjim put domaći su zaprijetili u 37. minutu kada su preko Grimaua došli na minus 5 (72:77). Međutim, Rakočević je odmah uzvratio trojkom i tako ugasio svaku nadu Barce da može do preokreta.

Najefikasniji pojedinac u pobjedničkom timu bio je Prigioni koji je uz 17 poena, imao 5 skokova i čak 8 asistencija. Rakočević je dodao 15, a naš Mirza Teletović 7 ubačaja i 1 skok za 24 minuta provedenih na parketu. U sastavu Barcelone ponovo nije bilo Nihada Đedovića, a Navarro sa 17 i Ilyasova (14 p, 13 sk,) bili su bolji od ostatka tima.

Olympiacos je protiv Reala počeo fantastično, da bi u nastavku meča stigao na rub ambisa. Ipak, na krilima Vujčića (19) i Greera (19) «crveno-bijeli» su došli do početne prednosti. Domaći su u 17. minutu stigli do 46:28, a samo šest minuta kasnije na semaforu je stajalo 46:50 (serija gostiju od čak 22:0).

Real je imao trojicu dvocifrenih igrača (Bullock 15, Reyes 14, Lopez 11), a šansu da uzvrati Olympiacosu tražiće već u četvrtak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.