Tek je trejdovan, a Jefferson već ima novu destinaciju
Foto: EPA

Veteran pojačava Milwaukee Buckse?

Tek je trejdovan, a Jefferson već ima novu destinaciju

Novinari uglednog ESPN-a Adrian Wojnarowski i Dave McMenamin su u subotu saopštili da Milwaukee Bucksi i Richard Jefferson žele ozvaničiti saradnju, nakon što iskusni košarkaš riješi pravna pitanja sa Atlanta Hawksima.

Naime, Atlanta Hawksi su Richarda Jeffersona i Kaya Feldera dobili u trejdu sa Cleveland Cavaliersima koji je obavljen ove subote, ali su odmah odlučili raskinuti saradnju sa iskusnim Jeffersonom.

Međutim, američki mediji ističu da je nekoliko ekipa zainteresovano za potpisivanje ugovora sa Jeffersonom, ali da se kao najizglednija opcija za 37-godišnjeg krilnog košarkaša izdvajaju Milwaukee Bucski, koji imaju dovoljno prostora u rosteru nakon raskidanja saradnje sa Geraldom Greenom.

Pretpostavlja se da Bucksi silno žele vidjeti Jeffersona u svojoj ekipi, te da smatraju da bi on svojim iskustvom mogao na više načina pomoći Bucksima u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi