Teletović: Počeli smo tempirati formu za doigravanje

Netsi se spremaju za NBA Playoff

Teletović: Počeli smo tempirati formu za doigravanje

Brooklyn Netsi našeg Mirze Teletovića sinoć su slavili drugi put ove sezone protiv aktuelnih prvaka NBA lige, Miami Heata. 

Košarkaši Jasona Kidda savladali su Jamesa i društvo rezultatom 96:95 i tako im nanijeli drugi poraz ove sezone. Odličnu partiju protiv ekipe sa Floride pružio je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović. 

"Mislim da smo na početku sezone znali da je Miami jedan od favorita za titulu prvaka i kada igramo protiv njih želimo igrati najbolje što znamo, svi su maksimalno fokusirani i spremni, slušamo trenera i mnogo se trudimo," rekao je Teletović i dodao: 

Teletović koji je protiv Miamija postigao 17 poena za 16 minuta provedenih na parketu istakao je kako je ekipi trebalo malo vremena da se posloži i zaigra kako zna. 

"Mislim da nam je trebalo malo vremena da shvatimo kako trebamo igrati. Dosta novih igrača je došlo u ekipu. Na početku sezone uvijek treba malo vremena da se svi naviknu jedni na druge. Imamo jako iskusnu ekipu, tu su KG, Pierce, D-Will, Joe Johnson. Imamo odličan tim i svi su počeli vjerovati," rekao je Teletović, a potom se osvrnuo i na svog trenera. 

"Jason je bio odličan playmaker kada je igrao. Sada samo pokušava prenijeti svoje znanje koje ima na ostatak tima. On je uvijek pokušavao uključiti igrače, čitav tim dok je igrao i sada to isto radi i sa klupe," rekao je Teletović, a dotakao se i doigravanja. 

"Kada smo se vratili sa All Star pauze odmah smo počeli pričati o doigravanju. Želimo sada biti u istoj formi kao i onog dana kada počne doigravanje, jer jednom kada počne nećemo imati mnogo prostora za napredak," zaključio je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.