U Drami Bavčić bolji od Vasiljevića

Slab dan za naše igrače u Grčkoj

U Drami Bavčić bolji od Vasiljevića

Utakmice 19. kola Heba lige donijele su meč timova u kojima su igrali KAOD Edina Bavčića i Icarus Saše Vasiljevića. Uspješniji je bio Bavčić. Muhamed Pašalić je sa Kavalom gostovao u Atini gdje su poraženi od Panathinaikosa.

KAOD je u mini seriji od dvije pobjede. Zadnja se dogodila upravo u ovom kolu kada su na svom terenu slavili protiv Icarusa (84:80). Naši igrači nisu imali svoj dan. Bavčić se u pobjedničkom sastavu za nešto više od 18 minuta nije uspio upisati u listu strijelaca. Vasiljević je za Icarus postigao 4 poena (šut za tri 0/5), imao je 2 skoka i isto toliko asistencija.

Kavala sa Muhamedom Pašalićem samo je u prvoj četvrtini pružila nešto kvalitetniju igru (21:24), sve ostalo je pripalo domaćoj ekipi koja je na kraju bila bolja (93:71). Vougioukas sa 15 i Perperoglou sa 13 poena su predvodili Panathinaikos do pobjede. Pašalić u Kavali baš kao i ostali naši igrači u Grčkoj nije pružio igru koja će se pamtiti. Istini za volju, niti minutaža nije bila kao tokom čitave sezone, za desetak minuta je postigao samo 2 poena.

Kavala je peta sa 26 poena, deveti je KAOD sa 25, dok je na predzadnjem mjestu Icarus sa 22 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.