Utah nije izdržala, Clippersi slavili
Foto: EPA

Ni sjajna partija Gordona Haywarda nije bila dovoljna

Utah nije izdržala, Clippersi slavili

Los Angeles Clippersi su na gostovanju pobijedili Utah Jazz 111:106 i na taj način došli do 2:1 u play-off seriji.

Utah je odlično otvorila utakmicu i na krilima odličnog Haywarda koji je u prvoj trećini ubacio 21 poen, u drugi period ušla sa dvocifrenom razlikom. Domaćini su uspjeli održavati prednost sve do zadnje četvrtine, kada sjajni Chris Paul ubacuje u brzinu više. Upravo trojkom Paula četiri minute prije kraja utakmice Clippersi, prvi put od samog početka utakmice, dolaze do vodstva rezultatom 97:96. Kada je jednom došla do prednosti ekipa Clippersa predvođena Paulom, koji je odigrao odličnu zadnju dionicu, uspostavila je svoj ritam i došla do bitne pobjede.

Pobjedničku ekipu je predvodio Paul sa 34 poena, sedam skokova i deset asistencija, dok su solidni bili i DeAndre Jordan sa 17 poena i 13 skokova i Mbah a Moute sa 15 poena. Blake Griffin je morao napustiti igru zbog povrede palca, a za 18 minuta na parketu je uspio ubaciti 11 poena uz šest skokova i dvije asistencije.

U ekipi Jazza sjajan je bio Gordon Hayward, ubacivši 40 poena uz osam skokova i četiri asistenicje. Odličnu partiju je pružio i George Hill sa 26 poena, četiri skoka i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi