Valencija razbila Unics u prvom susretu finala

Odigran prvi susret finala košarkaškog Eurocupa

Valencija razbila Unics u prvom susretu finala

Valencija je večeras na svom terenu u prvom susretu finala košarkaškog Eurocupa dočekala ruski Unics Kazan. Domaćin je slavio rezultatom 80:67. 

Od prvog minuta Valencija je došla do prednosti i prednost domaćina rasla je sve do odlaska na odmor. Španci su nakon prvih deset minuta igre imali 15 poena prednosti, a rezultat je bio 27:12. Nastavila je prednost Valencije rasti i u drugoj četvrtini susreta, pa je domaćin na odmor otišao sa 22 poena viška, a rezultat je bio 49:27. 

Svoju prednost Valencija je povećala i u trećoj četvrtini susreta, a Španci su nakon 30 minuta igre imali velikih 30 poena prednosti, rezultat je bio 74:44. U posljednjoj četvrtini Unics je uspio smanjiti rezultat, ali Valencija je na kraju ipak slavila sa visokih 80:67. 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Justin Doellman sa 28 poena, dok je kod gostiju 19 poena postigao Veremeenko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.