Wade i Deng pokvarili povratak Kralja u Miami
Foto: EPA

Heat bolji od Clevelanda

Wade i Deng pokvarili povratak Kralja u Miami

M. Šljivak

Košarkaši Miami Heata savladali su sinoć na svom parketu Cleveland Cavalierse rezultatom 101:91.

Povratak LeBrona Jamesa u Miami nije završio dobro po njega. Iako je odigrao sjajan meč, LBJ je kući u Cleveland otišao pognute glave.

Dobro je Miami otvorio meč. Osim početnih poena (2:0), Cavsi nisu mogli ništa u ostatku prve dionice. Heat je bio bolji u prvoj četvrtini, te su nakon nje imali tri poena prednosti (30:27).

Heat je dominirao i u drugoj četvrtini. Briljirao je Dwyane Wade, koji je bio nezaustavljiv po Cavse. Bilo je u nekoliko navrata i 17 poena prednosti za domaće, da bi se na odmor otišlo sa plus 13 u korist Heata, 62:49.

Cleveland bolje otvara drugo poluvrijeme. Konstantno su prijetili Heatu, a iako su igrali bez LeBrona Jamesa, koji se povrijedio sredinom trećeg perioda, uspijevaju stići na samo dva poena zaostatka (73:71). U posljednji period ušlo se sa tri poena prednosti u korist Heata (77:74).

James se vratio na parket početkom posljednje dionice. Njegovim poenima su Cavsi nakon dugo vremena i poveli (78:77).

 Ipak, Heat je u finišu bio bolji. Wadeu i Dengu su se pridružili Danny Granger i Chris Andersen, koji su važnim poenima spriječili neizvjesnost, te je Miami slavio pobjedu.

Dwyane Wade je predvodio Miami sa 31 poenom, pet skokova i pet asistencija. Sjajan je bio i Luol Deng sa 25 poena, te sa po osam skokova i asistencija

Na drugoj strani LeBron James je ubacio 30 poena uz osam asistencija, a jako dobar je bio i Kyrie Irving sa 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.