Warriorsi preživjeli Utah Jazz, Bullsi bolji od Spusa

Odigrano osam NBA mečeva

Warriorsi preživjeli Utah Jazz, Bullsi bolji od Spusa

Sinoć je na NBA parketima odigrano osam mečeva, a najzanimljivije je bilo u duelu Utah Jezza i Golden State Warriorsa, gdje su domaći umalo nanijeli prvi poraz Ratnicima.

Warriorsi su cijelim tokom meča imali prednost, povremeno i dvocifrenu, ali su se domaći u susret vratili sredinom posljednje četvrtine. Igralo se koš za koš, sve dok, pred sami kraj, Steph Curry nije odlučio uzeti stvari u svoje ruke. Pogodio je dva veoma teška šuta, jedan za dva, drugi za tri poena i donio prednost svojoj ekipi.

Ipak, 16 sekundi prije kraja, Curry je promašio šut za tri poena, a Jezzeri su imali minus jedan i napad za pobjedu. Rodney Hood je šutem za tri poena pokušao presuditi Warriorsima i nanijeti im prvi ovosezonski poraz, ali je promašio, a gosti su uspješno iskontrolisali defanzivni skok i došli do omjera 19/0.

Warriorse je do pobjede ponovo vodio nezaustavljivi Steph Curry sa 26 poena, šest skokova i asistencija, dok je Klay Thompson dodao 20 koševa. S druge strane, Hayward je ubacio 24 koša.

Jedan od zanimljivijih mečeva večeri odigran je u Unitet Centru, gdje su Bullsi dobili Spurse 92:89. Domaće je do pobjede vodio Paul Gasol sa 18 koševa i 13 skokova, dok su kod Spursa najefikasniji bili Kawhi Leonard i Aldridge sa 24, odnosno 21 poenom. 

Detroit Pistonsi su na svom parketu produžili agoniju Houston Rocketsa i slavili sa 116:105. Domaći su već na poluvremenu sve riješili, kada su stekli prednost od 23 poena (64:41). Do pobjede ih je vodio Jackson sa 31 poenom i osam asistencija. S druge strane, James Harden je za 42 minute na parketu ubacio 29 poena uz sedam asistencija i devet skokova.

Od ostalih rezultata Boston Celtici su upisali novu gostujuću pobjedu, a ovog puta su bili bolji od Miami Heata rezultatom 105:91. Atlanta Hawksi su na domaćem parketu savladali Oklahoma City Thundere 106:100, a domaću pobjedu upisali su i Bucksi i to protiv Nuggetsa rezultatom 92:74. Sacramento Kingsi su slavili protiv Dallas Mavericksa 112:98, a Clippersi su u Staples Centru bili bolji od Trail Blazersa 102:87. 

NBA, ponedjeljak: 

Detroit Pistons - Houston Rockets 116:105

Miami Heat - Boston Celtics 95:105

Atlanta Hawks - Oklahoma City Thunder 106:100

Chicago Bulls - San Antonio Spurs 92:89

Milwaukee Bucks - Denver Nuggets 92:74

Utah Jazz - Golden State Warriors 103:106

Sacramento Kings - Dallas Mavericks 112:98

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 102:87 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.