Westbrook ne može sam, James prejak za Warriorse
Foto: EPA

NBA liga

Westbrook ne može sam, James prejak za Warriorse

M. Šljivak

Cleveland Cavaliersi i Phoenix Sunsi upisali su pobjede u sinoćnja dva duela NBA lige.

Dosta zanimljivosti su donijela ova dva duela. Cleveland je bez većih problema, predvođen LeBronom Jamesom, savladao najbolji tim lige Golden State Warriorse 110:99.

Warriorsi nisu mogli ništa LeBronu Jamesu. Popularni Kralj je bio nezaustavljiv u ovom susretu, te je odveo svoj tim do lagane pobjede nad Warriorsima.

Završio je James meč sa 42 poena i 11 asistencija, a pored njega sjajan je bio Kyrie Irving sa 24 poena. Sa druge strane je David Lee ubacio 19 poena, a lošu šutersku noć imao je Steph Curry koji je ubacio 18 poena.

Produžeci su se igrali u Phoenixu gdje su domaći Sunsi savladali Oklahomu 117:113.

Russell Westbrook je odveo meč u produžetak polaganjem i slobodnim bacanjem na 13 sekundi prije kraja, da bi ipak u dodatnih pet minuta Sunsi odigrali bolje.

Dobili su domaći produžetak sa 8:4, te su stigli do pobjede u jako važnom meču.

Eric Bledsoe je odigrao sjajan meč. Falila mu je asistencija za triple-double, a susret je završio sa 28 poena, 13 skokova i devet asistencija.

Markieff Morris je ubacio 29 poena uz 11 skokova, dok je na drugoj strani Westbrook imao triple-double sa 39 poena i sa po 11 asistencija i skokova.

NBA:

Phoenix - Oklahoma 117:113pp
Cleveland - Golden State 110:99

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.