Westbrook osigurao tripl-double prosjek u sezoni
Foto: EPA

Prvi kome je ovo uspjelo još od davne 1962. godine

Westbrook osigurao tripl-double prosjek u sezoni

Ekipa Oklahome je ubjedljivo poražena na gostovanju u Phoenixu 120:99, ekipa Phoenixa je gotovo cijelim tokom utakmice imala veliku prednost, ali ovaj meč će ostati upamćen po Russellu Westbrooku.

Naime Westbrook je uspio osigurati tripl-double prosjek prije kraja regularnog dijela sezone.

Tri utakmice do kraja sezone, ne postoji više ni teoretska šansa da bi Westbrookov prosjek asistencija i skokova mogao pasti ispod 10.00, pa je tako danas sjajni bek postao prvi igrač nakon legendarnog Oscara Robertsona kojem će ovo poći za rukom.

Naime Westbrooku je danas bilo potrebno šest asistencija kako bi osigurao prosjek, a upravo šesta asistencija došla je početkom treće četvrtine kada je uposlio Oladipa.

Westbrook je na današnjoj utakmici ubacio 23 poena, te imao 12 skokova i osam asistencija.

Nedostajale su mu još dvije asistencije da i prestigne Robertsona po broju tripl-doublova u jednoj sezoni. Imaće Westbrook još tri utakmice da pokuša u ovom segmentu prestići legendu NBA lige.

Dodajmo da je u ovoj utakmici kod Phoenixa odličan bio i Devin Booker sa 37 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi