Zagreb osvojio Krešin trofej

Kup Krešimira Ćosića

Zagreb osvojio Krešin trofej

A. Beganović

Košarkaši Zagreb CO u finalu Kupa Krešimira Ćosića pobijedili su favoriziranu Cibonu (81:74) te su tako došli do drugog trofeja u ovom takmičenju.

Susret je bio jako zanimljiv od samog početka, a na odmor se otišlo sa rezultatom 40:36 za Cibonu. Međutim, izabranici Denisa Bajramovića na krilima sjajnog Luke Žorića u posljednje dvije dionice utkmice uspjeli su preokrenuti rezultat i na kraju sasvim zasluženo slaviti.

Kod Zagreb CO najefikasniji su bili Luka Žorič sa 24 poena te Damir Mulaomerović sa 20 poena, dok su kod Cibone najučinkovitiji bili Gordon Jomont te nekadašnji igrač mostarskog Zrinjskog Bojan Bogdanović sa po 17 postignutih poena.

Kup Krešimira Ćosića, finale:
Zagreb CO - Cibona 81:74

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.