Zenit iznenadio CSKA

16. kolo VTB lige

Zenit iznenadio CSKA

Košarkaši CSKA doživjeli su iznenađujući poraz u okviru 16. kola VTB lige.

Bolji od aktuelnog prvaka Evrope bio je Zenit, koji je na domaćem terenu slavio sa 90:77 (23:16, 27:19, 25:17, 15:25).

Moskovljani su upisali drugi ovosezonski poraz u regionalnom takmičenju, ali su i dalje prvi na tabeli sa omjerom 14-2. Ekipa iz Saint Petersburga je treća sa pobjedom manje.

Najbolji u pobjedničkom sastavu bio je srbijanski reprezentativac Stefan Marković sa 19 poena, devet asistencija i četiri ukradene lopte.

Ko gostiju se istakao Vitalij Fridzon sa 13 koševa, a svakako je zanimljivo da se Miloš Teodosić nije upisao u listu strijelaca. Plej Moskovljana imao je šest promašaja iz igre, a susret je završio sa pet asistencija i četiri skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi