Zvezda nemoćna u Moskvi: Razigrani CSKA prebacio 'stotku'
Foto: Euroleague.net

Moskovljani opravdali ulogu favorita

Zvezda nemoćna u Moskvi: Razigrani CSKA prebacio 'stotku'

Oslabljena Zvezda doživjela je ubjedljiv poraz na gostovanju kod aktuelnog prvaka (102:80), u utakmici 22. kola elitnog takmičenja.

Bez pomoći svog ponajboljeg igrača Stefana Jovića, crveno-bijeli u Moskvi nisu uspjeli da pruže dostojan otpor ekipi CSKA.

Domaćin je stekao 12 poena prednosti u prvom poluvremenu (58:46), da bi u nastavku rutinski obavio posao i ostvario 16. ovosezonsku pobjedu u Euroligi.

Moskovaljni su u prvom poluvremenu imali izuzetno visok procenat šuta iz igre (69,2%), ubacivši pri tome devet trojki.

Dominirao je francuski košarkaš Nando de Colo, koji je do odlaska na odmor postigao čak 18 poena.

Sa druge strane, kod crveno-bijelih se u prvom poluvremenu istakao Ognjen Kuzmić sa 10 koševa (5/5 iz igre).

Na startu drugog poluvremena Zvezda je uspjela serijom 10:4 da se približi na samo šest poena zaostatka (62:56), međutim, to je bilo sve od izrabranika Dejana Radonjića.

Najraspoloženiji kod domaćina bio je De Colo sa 25 poena, dok se kod Zvezde izdvojio Luka Mitrović sa 16 koševa i devet proigravanja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

CSKA je sa omjerom 16-6 drugi na tabeli, a Zvezda sedma sa četiri trijumfa manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi