Zvezda se mučila, pa slavila protiv Igokee

ABA liga, 6. kolo

Zvezda se mučila, pa slavila protiv Igokee

D. Vejo

Košarkaši Crvene zvezde večeras su na svom parketu u okviru šestog kola ABA lige bili bolji od Igokee rezultatom 68:66, a po četvrtinama je bilo 21:12, 19:17, 7:20 i 21:17.

Domaćin je kontrolisao meč u prvom poluvremenu. Prva četvrtina protekla je u apsolutnoj dominaciji crveno-bijelih koji su istu dobili rezultatom 21:12. 

U drugoj dionici, Zvezda je ponovo krenulo oštro. Međutim, Igosi se bude sredinom iste. Na krilima Šibalića koji je ubacio tri trojke smanjuju prednost domaćina. A onda, u posljednjoj sekundi prvog poluvremena Jenkins pogađa sjajnu trojku sa polovine terena za 40:29 i miran odlazak na odmor. 

I kada se činilo da će crveno-bijeli lako do trijumfa, eto preokreta. Zvezda je pala u trećoj četvrtini meča, a to su Igosi iskoristili te ostvaruju rezultat od 7:20. Da su gosti bili bolji u toj dionici, govori i činjenica da izabranici Dejana Radonjića nisu uspjeli da postignu koš skoro sedam minuta.

U četvrtom periodu, vladala je potpuna neizvjesnost ali više spretnosti i želje pokazali su domaći igrači koji stižu do novog, šestog uzastopnog trijumfa.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Bjelica s 15 datih koševa, dok je to kod Igokee bio Šibalić sa 27.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi