Zvezda u tijesnom meču poražena u Istanbulu

Darussafaka slavila prvi trijumf u drugoj fazi

Zvezda u tijesnom meču poražena u Istanbulu

Košarkaši Darussafake slavili su danas u 6. kolu druge faze Eurolige protiv Crvene Zvezde rezultatom 69:66.

Većina meča protekla je u izjednačenoj košarci sa obje strane. Zvezda je nešto bolje otvorila prvu četvrtinu, ali su se domaći brzo vratili i prvi period igre riješili u svoju korist rezultatom 21:19. 

Slična priča odvijala se i u nastavku meča. Domaćima je druga četvrtina pripala sa dva poena prednosti, da bi Zvezda treći riješila sa tri razlike. 

U posljednjem periodu igralo se koš za koš, a minut i pol prije kraja bilo je 66:66.

Ipak, košarkaši Darussafake su bili nešto sretniji i spretniji u posljednjim trenucima meča te su uspjeli slaviti svoju prvu pobjedu u drugoj fazi Eurolige. Konačan rezultat glasio je 69:66. 

Domaće je do trijumfa vodio Semih Erden sa 14 poena, dok su Yagmur i Arslan dodali po deset. S druge strane, Tarence Rice je ubacio 16 poena za ekipu iz Beograda.

U meču grupe F košarkaši Barcelone ponovo su razočarali svoje navijače. Oni su poraženi u gostima kod Brose Basketa rezultatom 74:70.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bio je to četvrti poraz za Katalonce u drugoj fazi, dok je Brose upisao svoj treći trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti