David Beckham spasio život starici

Veliki potez velikog fudbalera

David Beckham spasio život starici

M. Šljivak

Život legende engleskog fudbala Davida Beckhama je pod stalnom pažnjom medija.

Otkako se pojavio na fudbalskoj sceni sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, ime David Beckham je postalo prepoznatljivo širom svijeta, ali iako u životu ima sve, Beckham nije umišljen kao mnoge zvijezde koje slava promijeni.

Dokaz tome je dobro djelo koje je nekadašnji fudbaler napravio u Londonu. Starica je pala dok je prelazila ulicu u glavnom gradu engleske, a na mjestu događaja se zatekao i Beckham.

Kada je vidio da starica bespomoćno leži, popularni Becks je zaustavio automobil, te je blokirao saobraćaj dok ne dođe Hitna pomoć. 

To nije bilo sve od 41-godišnjeg Engleza. Sjeo je kraj starice, dao joj je starici bocu vode i ostao je kraj nje sve dok pomoć nije došla.

Tek kada se sve završilo Beckham je sjeo u auto i otišao, a  običnim građanima Londona je sve bilo veoma interesantno, pa su umjesto da pruže pomoć, počeli fotografisati Beckhama pokraj starice.

Divan potez legende engleskog fudbala koji je i ranije pružao ogromnu pomoć humanitarnim organizacijama i tokom karijere je donirao više od 20 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti