El Karinho je pobjednik Burn Studios takmičenja za DJ Reside

Burn

El Karinho je pobjednik Burn Studios takmičenja za DJ Reside

Sponzorski tekst
Teme:

Na mix-off session-u održanom 20. aprila u Interstage-u, El Karinho je izborom pjesama, vještine u miksanju i nastupom pred publikom koja podržava lokalnu scenu elektronske muzike, prezentirao svoj jedinstveni stil.  

Stručni žiri u sastavu: Armin Karović – Djarmah (DJ i suvlasnik kluba SO.BA), Noah Ball (generalni menadžer festivala Outlook, Dimensions i Soundvawe) te Nikhill Shah (suvlasnik muzičke platforme Mixcloud), donio je odluku da El Karinho predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Ibizi. Zajedno sa El Karinhom u finalu su se takmičili i Amar Kay (Sarajevo), Flash Heat DJ's (Zavidovići), Tricks4Chicks (Banja Luka) i Jawoo (Mostar).

 

Naš će se predstavnik sa pobjednicima iz drugih zemalja takmičiti za mjesto DJ rezidenta u jednom od tri poznata kluba: kultnom Sankeys-u, sunset baru Caffe Mambo te Privilege-u, najvećem klubu na svijetu. Učestvovati će i u intenzivnim muzičkim radionicama sa najvećim imenima u svijetu DJ-inga među kojima su: Fatboy Slim, Avicii, Joe Goddard iz projekta Hot Chip, Maceo Plex, Solomun i Steve Lawler. El Karinho će dobiti i adekvatnu promociju na globalnom nivou za koju su zaduženi burn studios te partneri Mixcloud, Beatport i SAE Institut. 

 

Dino Sušić, voditelj Ibiza burn Residency projekta je rekao: "Burn studios residency program se pozicionirao kao najrelevantnije DJ takmičenje u Europi zbog prilike koju pruža umjetnicima da žive svoj san te iskoriste priliku koja ih može lansirati na svjetsku muzičku scenu. Od ove godine je i BiH dio ovog uspješnog projekta, nastaviti ćemo vrijedno raditi da zadržimo kvalitet i kontinuitet u našem pristupu BH zajednici i tržištu".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.