Isporučen prvi Lexus LFA limitiranog paketa Nürburgring

A kakav je vaš petak 13.?

Isporučen prvi Lexus LFA limitiranog paketa Nürburgring

M. Skaka
Teme:

I dok je za nekog petak 13. crni dan od kojeg treba strahovati, jedan ponosni vlasnik Lexusa danas sigurno neće skidati osmjeh sa lica.

Naime, prvo LFA Nürburgring vozilo, žute je boje s crnim interijerom, isporučeno je upravo danas, na petak 13., a njegov je novi vlasnik iz Velike Britanije.

Paket LFA Nürburgring optimiziran je da pruži najbolje performanse na stazi, te ima brojne izmjene u odnosu na "standardni" Lexus LFA. Neke od njih uključuju prednji spojler i fiksno stražnje krilo ojačane karbonskim vlaknima, kojima su poboljšane aerodinamične performanse. Također dolazi sa ovjesom podešenim za staze, ekskluzivnim kotačima i namjenskim gumama sa iznimnim prianjanjem kojim su poboljšana upravljivost i stabilnost. U usporedbi sa standardnim LFA koji isporučuje 412 kW odn. 560 KS, iz paketa LFA Nürburgring proizlazi fascinantnih 420 kW tj. 571 KS. Ova snaga podržava ubrzavanje LFA od 0-100km/h za samo 3,7sec, te maksimalnu brzinu od 325km/h.

Limitirana serija Nürburging paketa LFA dostupna je u mat crnoj, crnoj, bijeloj i žutoj boji uz tri unutarnje kombinacije: crno-crvena, crno-ljubičasta te potpuno crna boja. Sve varijante imaju centralnu konzolu i obloge vrata od karbonskih vlakana, sjedala su također izrađena od ugljičnih vlakana, no obložena i prošivena u Alcantara izvedbi kože. Kupci uz kupnju LFA Nürburging paketa uz vozilo postaju polaznici personalizirane nastave vožnje, koja će se održavati na Nordschleife sa vodećim instruktorima Nürburginga, uz vaučer/ulaznicu za jednu godinu vožnje na stazi Nordschleife.

Paket LFA Nürburgring načinjen je u svega 50 primjeraka u svijetu iz ionako ograničene proizvodnje vozila LFA (koja će se proizvesti u samo 500 primjeraka).

Gospodin iz Velike Britanije uživaće danas i svaki naredni dan, a mi možemo barem narednih par minuta uz ovaj odlični video:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.