Narko-banda otela i mučila mladog igrača Vasco da Game

Nešto je trulo u Rio de Janeiru...

Narko-banda otela i mučila mladog igrača Vasco da Game

E. Škorić

Mladi brazilski nogometaš Vasco da Game, Bernard (22), doživio je blago rečenu neugodnost i prošao je kroz veoma teške trenutke.

Naime, kako pišu brazilski mediji, Bernanda je otela i mučila narko-banda u Rio de Janeiru. Igrač je bio u društvu Daiane Rodrigues, djevojke šefa zločinačke organizacije, koji je i naredio napad.

 

Mafijaši su oteli igrača i odveli ga zajedno s djevojkom na jedno brdo, gdje su ih vezali i tukli. Kako su izjavili svjedoci, djevojci su i pucali u nogu. Završili su oboje u bolnici, a pušteni su u četvrtak.

 

"Razgovarao sam s Bernardom i sada nam je prioritet pružiti mu podršku. Vasco ne želi da njegovo ime spominje u bilo kojem kontekstu osim u sportskom. Ipak, pružit ćemo mu podršku dok traje sudski proces", rekao je sportski direktor Vasca Rene Simoes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.