Navijač Boce Juniors policiji prijavio krađu dva boda
Foto: EPA

Nakon remija Huracana i Boce

Navijač Boce Juniors policiji prijavio krađu dva boda

Ekipa Huracana je uspjela doći do boda nakon što je u okviru najjačeg ranga argentinskog fudbala odigrala 1:1 protiv Boce Juniors. Huracan je do poravnanje stigao duboko u sudijskoj nadoknadi u 96. minuti susreta. Sudijska odluka je bila diskutabilna, što je, naravno, razbjesnilo navijače Boce.

Jedan 22-godišnji navijač Boce je bio toliko izrevoltiran konačnim ishodom meča da je odlučio nazvati policiju. Njegov poziv nije se baš dopao policajcima pa se ovaj navijač sada suočava sa zatvorskom, ili visokom novčanom kaznom.


"Upravo sam pokraden na Parque Patricios, Amancio Alcorta broj 2400", prijavio je policajcima frustrirani navijač "pljačku" na adresi na kojoj se nalazi stadion Huracana.

Na pitanje koliko je počinitelja bilo, on je odgovorio: "Pedeset hiljada".

A kada su policajci na vezi pokušali saznati šta mu je zapravo otuđeno, on ih je obavijestio da se radi o dva boda.

"Upravo su dosudili penal protiv nas", rekao je ovaj navijač.

Zbog lažnog dojavljivanja zločina njemu se sada smješi žestoka kazna koja može biti čak i zatvorska, a njegova Boca je na utakmici protiv Huranaca ispustila bitne bodove u pokušaju da dođu do titule prvaka Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi