Španski mediji otkrili razgovor Messija i sudija nakon meča

Sva krivica je sada na pomoćniku

Španski mediji otkrili razgovor Messija i sudija nakon meča

E. Čaušević

U velikom derbiju 13. kola španske La Lige u nedjelju su na Mestalli Valencia i Barcelona remizirali odigravši 1:1.

Barcelona je uspjela zadržati četiri boda prednosti u odnosu na Valenciju golom u samom finišu utakmice za konačnih 1:1. Ipak, tok ove utakmice bi bio u potpunosti drugačiji da su sudije priznale čist gol Lionela Messija iz prvog poluvremena.
Iako se jasno vidjelo da je lopta prešla gol-liniju pomoćni sudija nije reagovao, dok je Vilanueva samo odmahnuo rukama.

Nakon utakmice Messi je odlučio prići sudijama kako bi im poručio još jednom da su napravili veliku grešku: "Pogriješili ste opasno, a sada ćete to i vidjeti".

Ipak, pomoćni sudija mu je poručio da mu situacija nije bila baš jasna, a zatim je počeo ignorisati Messija. No, u sve se uključio glavni sudija Vilanueva koji je odlučio svu krivicu prebaciti na svog pomoćnika.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Jose, rekao si mi da nije bio gol jer ja nisam bio siguran da li je lopta prešla crtu", kazao je Vilanueva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi